Tour 2023 – 2024

Dirigida per Robin Reyes i Jordi Barceló, que entre el 1985 i el 1987 col·laboraven amb Xavier Cugat i Joan Planas, són els directors d’aquesta magnífica Big Band repleta de talents artístics i músics del gust i estil de Xavier Cugat, que a més es complementa amb dinàmiques imatges i projeccions, que doten la funció d’identitat, avantguarda i un ambient memorial molt sofisticat.

Robin Reyes és conegut per ser un dels directors de més prestigi en ritmes cubans i llatins d’Europa. És director de la seva orquestra Salsa de Reyes i contrabaixista.

Jordi Barceló és conegut com a director de la Big Band Cotton Club -anys 1985 i 1990- a Europa i pel seu swing, funky i jazz. És compositor, director d’orquestra i pianista.

L’EUROPEAN TOUR MEMORIAL 2023-2024 aglutina les cançons més conegudes de Xavier Cugat, melodies a les quals Cugat va donar el toc més personal i les va fer populars a tot el món.

Xavier Cugat incorporava a la seva orquestra les novetats més actuals de la música del moment, hits que estan inclosos en el Tour 2023-2024.

Dues hores de trepidant espectacle musical que us farà gaudir de la música de Big Band i els ritmes de la Rumba Cubana.

Antecedents i creació

L’any 1983 Xavier Cugat va contactar amb el seu amic, l’empresari i promotor artístic Joan Planas, qui exercia de mànager de l’Orquestra Caravana, que actuava en el Florida Park de Madrid a l’espectacle de Pedro Ruiz i tots els dilluns en el programa de RTVE “Directo en la noche”. El director de l’orquestra, Josep Bou i Coll, autor de la sintonia musical del programa, va rebre els elogis de Xavier Cugat per la seva qualitat musical.

Així doncs, al cap de 6 mesos debutava a la Sala Imperator de Barcelona Xavier Cugat and his Orchestra, iniciant gires i acumulant actuacions a la televisió. L’any 1986 Cugat va presentar en exclusiva mundial al seu darrer descobriment: Anna Maria Agustí i Flores, més coneguda pel seu nom artístic Nina, en el programa “1,2,3… responde otra vez”, de Chicho Ibáñez a RTVE.

Des de Planas Teatre Produccions teníem previst iniciar aquesta gira l’any 2019 per recordar i difondre l’obra de Xavier Cugat en esdeveniments, gales i festivals arreu d’Europa, i commemorar el 30è aniversari de la seva mort (Barcelona, 1990). La gira va ser cancel·lada per la irrupció de la situació d’excepcionalitat sanitària derivada de la pandèmia del Covid-19.

 

Veure dossier